27.03.2018 u 11:46 | Ljepota | Komentara:

Kažu da ako svako veče tokom 7 dana na lice stavljate OVU SMJESU od par EURA, dobićete isti efekat kao da ste ubrizgali BOTOKS!

Koža lica vam je suva, ‘nezdrave’ boje, proširenih pora? Izgledate starije i prosto ‘oronulo’? Ne očajavajte – postoji prirodna maska koja bi trebalo da ublaži, čak i riješi, većinu ovih problema.
lice-oci

Za ovu domaću “čudo” masku potrebna su vam svega 2 sastojka – vitamin E i biljni glicerin.

Vitamin E je opštepoznat kao vitamin mladosti i ljepote i jedan od glavnih zaduženih za zategnutu i zdravu kožu lica. On regerativno utiče na kožu, oporavlja je od posljedica izlaganja suncu, ali doprinosi i bržem zarastanju rana.

Koliko je efikasan, govori i činjenica da se redovno koristi i u estetskoj hirurgiji, te da je jedan od glavnih sastojaka skupih krema i proizvoda.

Biljni glicerin daje koži vlažnost i čini je mekanom, elastičnom i duboko hidriranom. Ipak, obratite pažnju – ako dugo boravite u prostorijama ili predjelima gdje je vazduh izrazito suv i vlažnost je niska, glicerin je bolje izbjegavati, jer će imati kontraefekat – dehidriraće kožu.

Potrebni sastojci (dostupni u gotovo svim apotekama):

- 10 kapsula vitamina E
- 25 ml biljnog glicerina (višak prespite u drugu bočicu)

Priprema:

Probušite kapsule vitamina E iglom i sipajte ih u bočicu sa glicerinom, pa dobro promućkajte.

Uveče nanesite malo smjese na potpuno čisto lice i ostavite da stoji oko 50 minuta. Nakon toga se ne umivajte, već samo lice prebrišite vlažnom maramicom i idite na spavanje.

Masku je potrebno svakodnevno nanositi tokom 14 dana, a prve rezultate vidjećete već nakon jedne sedmice.

Smjesa treba da bude gusta i ljepljiva, i zagrijaće vam kožu, ali to ne treba da vas brine.

*Po potrebi u toku 14-dnevnog tretmana napraviti dodatne količine ove maske.

Izvor: zena.blic.rs

Vaš komentar na članak: