Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

Budite u toku sa najboljim prirodnim lijekovima i pripravcima.

28.03.2018 u 19:18 | Kućni savjeti, Zanimljivosti | Komentara:

FENOMENALAN NAČIN FARBANJA JAJA: Dekupaž uskršnjih jaja. Jednostavan i ekološki način!

Želim da vam predložim originalan i jednostavan način za ukrašavanje uskršnjih jaja. Možemo ga zvati i ekološkim, jer za ovu tehniku dekupaža neće biti potreban ljepak ili bilo kakve boje. Za Uskrs se nećemo samo diviti ljepoti ukrašenih jaja, treba ih sa mjerom i jesti.. Ovaj način je apsolutno bezbjedan za upotrebu i jednostavan u izvođenju, piše portal uspesnazena.com!

Takva varijanta biće pogodna za sve domaćice, čak i ako ste potpuni antitalenat u crtanju, jer koristeći ovu dekupaž tehniku sa salvetama, možete napraviti pravu umjetnost. Sliku možete birati prema svom ukusu, odnosno salvetama koje izaberete. U ovom primeru odabrala sam salvetu sa prelijepim cvjetovima, koja će biti lijep ukras na uskršnjem jajetu.

Dakle, za ovaj proces stvaralaštva biće potrebno:

- bjelance
- troslojna salveta
- četkica
- bareno jaje

Uzmite troslojnu salvetu sa željenim ornamentima. Razdvojte salvetu na dva dijela, biće nam potreban samo gornji deo. Isjecite iz salvete željeni crtež, u ovom primjeru je lijepo cvijeće.

jaja-1

Uzimamo prethodno obareno jaje i premazujemo bjelancetom na mjestu gde ćemo lijepiti isječeni crtež.

jaja-2

Lijepimo ga na jaje i pažljivo premazujemo od gore ponovo bjelancetom.

jaja-3

Na sličan način postupamo i sa gornjim dijelom jajeta.

jaja-4

Jaje je praktično gotovo, treba samo da se osuši. Kada se osuši, sve nesavršenosti postaće nevidljive. Dobili smo ovakvo lijepo praznično jaje.

jaja-5

Ovo je osnovna ideja. Ne morate prekrivati cijelo jaje djelovima salveta. Uključite svoju fantaziju, i sa malo strpljenja dobićete maštovite ukrase na vašim uskršnjim jajima.

jaja-6

Izvor: uspesnazena

loading...

Vaš komentar na članak: